{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ ΣΤΟ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟ
ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ {{order.final_cost}}
Εγγύηση γνησιότητας
Όλα τα προϊόντα μας είναι 100% αυθεντικά.
Όροι χρήσης / Πολιτική Απορρήτου

Εισαγωγή

Η ιστοσελίδα www.classyglasses.com είναι η ηλεκτρονική επέκταση του φυσικού μας καταστήματος, της Αποθήκης Οπτικών Παπακώστα, στην Θεσσαλονίκη επί της Γρηγορίου Παλαμά 6, Τ.Κ. 546 22 το οποίο λειτουργεί ως ετερόρρυθμη εταιρία με την επωνυμία «Νικόλαος Παπακώστας και ΣΙΑ Ε.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «ΔΗΛΟΣ», με ΑΦΜ 801 302 794, ΔΟΥ Δ’ Θεσσαλονίκης, αριθμός ΓΕΜΗ 153 925 706 000, τηλέφωνο 2310 22 34 08, e-mail info@classyglasses.com Σκοπός της ιστοσελίδας μας είναι η παροχή πληροφοριών και η πώληση οπτικών ειδών στους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας.

Για τυχόν απορίες, διευκρινίσεις, σχόλια ή παράπονα αναφορικά με τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας ή οποιοδήποτε σχετικό ζήτημα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση … και τηλεφωνικά στο 2310 22 34 08, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 10.00 -  20.00 και Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο 10.00 - 16.00.

Παρακαλούμε βεβαιωθείτε, ότι συμφωνείτε με τους κάτωθι Όρους Χρήσης πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε ενέργεια και χρήση της ιστοσελίδας μας, διότι η τυχόν συναλλαγή σας μαζί μας μέσω της ανωτέρω ιστοσελίδας μας διέπεται από τους Όρους Χρήσης που θέτουμε και συνεπάγεται την εκ μέρους σας αποδοχή τους σύμφωνα με τον Νόμο Προστασίας του Καταναλωτή (άρθρο 2 παρ. 1 του Ν. 2251/1994). Σε περίπτωση που διαφωνείτε με τους παρακάτω Όρους Χρήσης, παρακαλούμε να μην κάνετε χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου. Τα ανωτέρω ισχύουν και για όρους που βρίσκονται στην ιστοσελίδα μας σε άλλες θέσεις και όπου γίνεται αναφορά σε όρους χρήσης περιλαμβάνονται και οι όροι αυτοί (όπως ενδεικτικά Τρόποι Παραγγελίας, Τρόποι Αποστολής, Πολιτική Επιστροφής Προϊόντων, Πολιτική Απορρήτου, Πολιτική Μικροδεδομένων (cookies) κτλ).

Οι χρήστες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας με δική τους ευθύνη και το περιεχόμενο αυτής δεν μπορεί να θεωρηθεί, ότι αποτελεί συμβουλή ή προτροπή προς τους χρήστες, για να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Δεν ευθυνόμαστε για οποιαδήποτε ζημία προκληθεί από παράνομη ενέργεια των χρηστών, στο μέτρο που εκπληρώνουμε τις νόμιμες υποχρεώσεις μας. Μέσω της ιστοσελίδας μας δεν εκτελούνται συνταγές Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και δεν πωλούνται φακοί επαφής, υγρά φακών επαφής και οφθαλμικοί φακοί.

Χρήση της ιστοσελίδας μας μπορούν να κάνουν μόνο ενήλικες. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για ενδεχόμενη χρήση της ιστοσελίδας από ανήλικους, καθώς δεν είναι εφικτός ο εκ μέρους μας έλεγχος της ταυτότητας των χρηστών.

Προσπαθούμε να εξασφαλίζουμε τη διαθεσιμότητα της ιστοσελίδας μας. Παρόλα αυτά η διαθεσιμότητα αυτή εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, εκτός της σφαίρας επιρροής μας (πχ αριθμός χρηστών που επιχειρούν να περιηγηθούν ταυτόχρονα στην ιστοσελίδα μας). Διατηρούμε το δικαίωμα συντήρησης της ιστοσελίδας μας ακόμη και διακόπτοντας προσωρινά τη λειτουργίας της. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μεταβάλλουμε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας, να αναστέλλουμε ή να διακόπτουμε τη λειτουργία της οποτεδήποτε και χωρίς προειδοποίηση.

Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε την ακρίβεια, πληρότητα και εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα μας, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών, τυπογραφικών ή εκ παραδρομής λαθών, που έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω απρόβλεπτων διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας ή λόγω ανωτέρας βίας. Ωστόσο δεν εγγυόμαστε ούτε ευθυνόμαστε απέναντι στους χρήστες για την ασφάλεια και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας και δεν εγγυόμαστε, ότι η χρήση της δεν προσβάλλει δικαιώματα τρίτων.

Έχουμε το δικαίωμα να μεταβάλουμε και να διατηρούμε τις τιμές των προϊόντων στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα ανεξάρτητα από τις αντίστοιχες τιμές στο φυσικό μας κατάστημα. Οι τιμές των προϊόντων, που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα μας, μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή χωρίς ευθύνη ή ειδοποίηση. Οι αλλαγές των τιμών δεν επηρεάζουν παραγγελίες που έχουν ήδη υποβληθεί και έχουν λάβει κωδικό παραγγελίας.

Έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα χρώματα των προϊόντων, που προβάλλονται στην ιστοσελίδα μας να εμφανίζονται όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Ωστόσο, τα χρώματα που βλέπουν οι χρήστες της ιστοσελίδας μας εξαρτώνται από την οθόνη τους και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε, ότι κάθε χρώμα, όπως αυτό εμφανίζεται στην οθόνη των χρηστών, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

Ευθύνη - Ασφάλεια

Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του περιεχομένου της ιστοσελίδας μας. Ωστόσο δεν εγγυόμαστε ούτε ευθυνόμαστε απέναντι στους χρήστες για την ασφάλεια της ιστοσελίδας μας. Οι χρήστες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας με δική τους ευθύνη.

Το επίπεδο ασφαλείας των υπηρεσιών μας στην ιστοσελίδα μας ελέγχεται μέσω προγραμμάτων κατά της διασποράς ιών και κακόβουλου λογισμικού. Ωστόσο οι χρήστες της ιστοσελίδας θα πρέπει να χρησιμοποιούν λογισμικού προστασίας από ιούς και άλλα κακόβουλα προγράμματα και στοιχεία, καθώς δεν ευθυνόμαστε για οποιουδήποτε είδους ζημία, βλάβη, μόλυνση από ηλεκτρονικούς ιούς και κακόβουλα προγράμματα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέσο, συσκευή, πρόγραμμα και δεδομένα των χρηστών κατά την πρόσβαση και χρήση της ιστοσελίδας μας. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για ζημία σχετική με αδυναμία εκτέλεσης, λάθος, παράλειψη, διακοπή, ελάττωμα, καθυστέρηση λειτουργίας ή εκπομπής ή πτώση γραμμής συστήματος κλπ.

Απαγορεύεται ρητά στους χρήστες της ιστοσελίδας να παρεμβαίνουν στη μορφή, λειτουργία, υπηρεσίες, περιεχόμενο, βάσεις δεδομένων και σε κάθε στοιχείο της ιστοσελίδας, με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, που μπορεί να παρεμποδίσει, να διακόψει και εν γένει να επηρεάσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο την λειτουργία της ιστοσελίδας. Επιφυλασσόμαστε να επιδιώξουμε την ανόρθωση των ζημιών που ενδέχεται να προκληθούν από παράνομες συμπεριφορές, όπως οι ανωτέρω ενδεικτικά αναφερόμενες, καθώς και την ποινική δίωξη του υπευθύνου.

Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για περιεχόμενο που τρίτοι τυχόν δημοσιεύουν στην ιστοσελίδα μας στο βαθμό που ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις πρόνοιας και ελέγχου που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.

Για τις συναλλαγές με την ιστοσελίδα μας, οι οποίες θα πραγματοποιούνται με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, ρητά διευκρινίζεται ότι θα ευθύνεται αντικειμενικά ο νόμιμος δικαιούχος της πιστωτικής κάρτας. Ουδόλως οφείλουμε να γνωρίζουμε την αλήθεια των παρεχόμενων από τον χρήστη πληροφοριών και στοιχείων του νομίμου δικαιούχου της κάρτας και θεωρούμε τον παρέχοντα προσωπικά δεδομένα πραγματικό υποκείμενο αυτών. Συνεπώς, η χρήση της επιλογής που προβλέπει την πληρωμή της παραγγελίας μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και η συνακόλουθη παροχή των στοιχείων του νόμιμου δικαιούχου της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, δεσμεύει τον νόμιμο δικαιούχο, ανεξαρτήτως του ατόμου που χρησιμοποιεί την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και παρέχει τα αιτούμενα στοιχεία. Κατ’ επέκταση τεκμαίρεται αμάχητα η συγκατάθεση του νόμιμου δικαιούχου, όπως επιτρεπτά και νόμιμα χρεωθεί η πιστωτική ή χρεωστική του κάρτα με το αντίτιμο της πώλησης. Η τυχόν παράνομη ή χωρίς τη συναίνεση του νόμιμου δικαιούχου χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, δεν απαλλάσσει, εκ του λόγου αυτού, τον νόμιμο δικαιούχο της εκ των υποχρεώσεων που γεννά η σύμβαση, ούτε εκ των τυχόν αξιώσεων μας για αποζημίωση από παράνομη πράξη ή παράλειψη του χρήστη της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για ζημίες από τη χρήση των παραγγελθέντων προϊόντων, είτε οφείλονται σε λανθασμένη επιλογή προϊόντων από τον χρήστη, απρόσεκτη ή λανθασμένη χρήση των προϊόντων, υπαιτιότητα του κατασκευαστή, πταισμάτων κατά την κατασκευή, ελλιπείς ή λάθος πληροφορίες/οδηγίες που συνοδεύουν το προϊόν, ασφάλεια υλικών και πραγματικά ελαττώματα. Η ευθύνη μας περιορίζεται στην υποχρέωση αντικατάστασης του προϊόντος, εφόσον πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις και τηρηθούν οι όροι της πολιτικής επιστροφής προϊόντων.

Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για ελλείψεις στη διαθεσιμότητα των προϊόντων από λόγους που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα μας (πχ ενδεικτικά λόγοι ανωτέρας βίας, αδυναμία ή/και απεργία προμηθευτών, παράνομη συμπεριφορά τρίτων κ.ά.). Οι χρήστες ενημερώνονται για την διαθεσιμότητα των προϊόντων μας μέσω ενδείξεων που τίθενται στη καταχώριση κάθε προϊόντος στην ιστοσελίδα μας. Παρ’ όλα αυτά ρητά επιφυλασσόμαστε για την διαθεσιμότητα των προϊόντων μας, καθώς παρά την σχετική ένδειξη περί διαθεσιμότητας, ενδέχεται τα προϊόντα να μην είναι διαθέσιμα κατά τον χρόνο της παραγγελίας. Στην περίπτωση αυτή, επιφυλασσόμαστε να μην αποδεχτούμε τη συγκεκριμένη παραγγελία και ως εκ τούτου να μην καταρτιστεί η πώληση. Τυχόν πληρωμές θα επιστρέφονται στους χρήστες χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, με το ίδιο μέσο πληρωμής με το οποίο ολοκληρώθηκε η παραγγελία. Αν η έλλειψη διαθεσιμότητας αφορά μέρος μόνο των προϊόντων της παραγγελίας, το υπόλοιπο της παραγγελίας εκτελείται κανονικά.

Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν προσωρινή ή μόνιμη αδυναμία παροχής υπηρεσιών και για καθυστερήσεις στην αποδοχή και εκτέλεση των παραγγελιών και παράδοση των παραγγελθέντων προϊόντων, από λόγους μη δυνάμενους να αποδοθούν σε υπαιτιότητά μας, όπως, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, λόγους ανωτέρας βίας, ακραία καιρικά φαινόμενα, φυσικές καταστροφές, καταστάσεις ανάγκης, απεργίες, δυσλειτουργίες των συνεργαζομένων εταιρειών ταχυμεταφορών, τυχαία χειροτέρευση ή καταστροφή των προϊόντων αφότου δοθούν για αποστολή και πριν την παράδοση στον χρήστη, παράνομες παρεμβάσεις του αντισυμβαλλομένου ή τρίτου, δυσλειτουργία του παρόχου Επεξεργασίας Διαδικτυακών Πληρωμών (Τράπεζα) ή του φορέα παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας (Host Provider) ή του φορέα παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) ή του φορέα παροχής υπηρεσιών πρόσβασης (Access Provider) ή του τερματικού εξοπλισμού του χρήστη, εσφαλμένη παροχή στοιχείων εκ μέρους του χρήστη και, γενικά, για κάθε περιστατικό που εμποδίζει την ομαλή εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων. Η ευθύνη μας περιορίζεται στις εκ της συμβάσεως με τον καταναλωτή ανειλημμένες υποχρεώσεις μας και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθούμε, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, σε αυτές.

Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για κακή κατάσταση των παραδιδόμενων προϊόντων στο βαθμό που δεν οφείλεται σε πλημμελή φύλαξή τους και εφόσον έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα από μέρους μας.

Δεν φέρουμε καμία ευθύνη, νόμιμη ή συμβατική, για τυχόν ζημία των χρηστών της ιστοσελίδας μας και οποιαδήποτε αξίωση αυτών ή τρίτων, εφόσον οι χρήστες παραβιάζουν του Όρους Χρήσης και λειτουργίας της ιστοσελίδας μας, προβαίνουν σε αναληθή, ανακριβή και ελλιπή παροχή των αιτούμενων και μη πληροφοριών και δεδομένων, προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες, παραβαίνουν τους νόμιμους ή εθιμικούς κανόνες συμπεριφοράς, εκπληρώνουν πλημμελώς τις νόμιμες ή συμβατικές υποχρεώσεις τους, δια πράξεων ή παραλείψεων. Οι χρήστες αποδέχονται και αναγνωρίζουν ρητά και ανεπιφύλακτα την ανωτέρω απαλλαγή ευθύνης μας και αποδέχονται ότι φέρουν αποκλειστικά οι ίδιοι την ευθύνη των ενεργειών τους και τις παρεπόμενες υποχρεώσεις αποζημίωσης των ζημιωθέντων.

Δεν οφείλουμε να εξετάζουμε την εγκυρότητα, αλήθεια, πληρότητα και ακρίβεια των παρεχόμενων από τους χρήστες πληροφοριών, προσωπικών και μη δεδομένων στον ιστοχώρο του ηλεκτρονικού καταστήματος. Δεν προβαίνουμε σε καμία διόρθωση ή παρέμβαση στα δεδομένα και τις πληροφορίες που ο χρήστης παρέχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση – συγκατάθεση του χρήστη. Επίσης, δεν εγγυόμαστε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας και η ποιότητα των παρεχόμενων μέσω αυτής υπηρεσιών θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες, απαιτήσεις και προσδοκίες των χρηστών. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη εμείς, οι υπάλληλοι μας και οι συνεργάτες μας για οποιεσδήποτε άμεσες, επιγενόμενες, παρεπόμενες, έμμεσες ή αποθετικές ζημίες επέλθουν από την πρόσβαση στον παρόντα δικτυακό τόπο, ή τη χρήση αυτού στους χρήστες και σε οποιονδήποτε τρίτο.

Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν απαιτήσεις νομικής (αστικής και ποινικής) φύσεως, ούτε για τυχόν ζημία (θετική, ειδική, ή αποθετική, η οποία ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, διαζευκτικά ή/και σωρευτικά συνίσταται σε απώλεια κερδών, δεδομένων, διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση, κ.λπ.), η οποία προκύπτει για χρήστες της ιστοσελίδας μας, ή για τρίτους, από αιτία που έχει σχέση με τη λειτουργία ή μη, τη χρήση της ιστοσελίδας μας, την αδυναμία παροχής υπηρεσιών και πληροφοριών, που διατίθενται μέσω αυτής και τις τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα, υπηρεσίες και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτής.

Η ιστοσελίδα μας στα πλαίσια εξυπηρέτησης των χρηστών ενδέχεται να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συνδέσεις με άλλες ιστοσελίδες μέσω υπερσυνδέσμων (hyperlinks) και διαφημιστικών banner. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη και δεν εγγυόμαστε τους όρους χρήσης, την πολιτική απορρήτου, την ασφάλεια και εν γένει το περιεχόμενο των ιστοσελίδων αυτών. Η σύνδεση με αυτές τις ιστοσελίδες γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των χρηστών και οι ιστοσελίδες αυτές φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για το εν γένει περιεχόμενό τους. Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε, να αναστέλλουμε και να διακόπτουμε τις συνδέσεις με τρίτες ιστοσελίδες οποτεδήποτε.

 

Δικαιώματα Καταναλωτή

Ο προμηθευτής οφείλει να παράσχει στον καταναλωτή με σαφή και ευκρινή τρόπο και αμέσως προτού ο καταναλωτής υποβάλει την παραγγελία του τις εξής πληροφορίες:

τα κύρια χαρακτηριστικά των αγαθών ή των υπηρεσιών,

την διαθεσιμότητα και την συνολική τιμή των αγαθών ή υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων του Φ.Π.Α. και κάθε άλλου τέλους,

όλες τις πρόσθετες επιβαρύνσεις αποστολής, παράδοσης ή ταχυδρομείου και κάθε άλλη δαπάνη ή, όταν αυτές οι επιβαρύνσεις δεν μπορούν ευλόγως να υπολογιστούν εκ των προτέρων, το γεγονός ότι μπορεί να απαιτηθούν τέτοιες πρόσθετες επιβαρύνσεις,

τη διάρκεια της σύμβασης, όπου τυγχάνει εφαρμογής, ή, εάν η σύμβαση είναι αορίστου χρόνου ή αυτόματης παράτασης, τους όρους για τη λήξη της σύμβασης,

όπου τυγχάνει εφαρμογής, την ελάχιστη διάρκεια των υποχρεώσεων του καταναλωτή βάσει της σύμβασης.

Οι πληροφορίες αυτές (1 έως 3) πρέπει εμφανίζονται πολύ κοντά προς την επιβεβαίωση που απαιτείται για την υποβολή της παραγγελίας.

Απαγορεύεται η χρέωση των χρηστών με επιπρόσθετη δαπάνη, που να υπερβαίνει το κόστος χρήσης του ίδιου μέσου πληρωμής από την εταιρεία μας (π.χ. αντικαταβολή).

Αφού ολοκληρωθεί η παραγγελία και ο χρήστης καταβάλλει το συμφωνηθέν αντίτιμο με ένα από τα προβλεπόμενα μέσα πληρωμής (βλ. αναλυτικά Τρόποι Πληρωμής), ο προμηθευτής οφείλει να παραδώσει τα προϊόντα στον καταναλωτή εντός προθεσμίας 30 ημερών. Σε περίπτωση αδικαιολόγητης καθυστέρησης ο καταναλωτής δύναται να καταγγείλει τη σύμβαση. Στην περίπτωση αυτή υποχρεούμαστε να επιστρέψουμε στον καταναλωτή τα χρήματα που κατέβαλε. Δεν ευθυνόμαστε για καθυστερήσεις στην εκτέλεση της παραγγελίας (συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης) που οφείλονται σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να αποδοθούν σε υπαιτιότητα μας ή οφείλονται σε ανωτέρα βία και ως εκ τούτου δικαιούμαστε παράταση του χρόνου παράδοσης των προϊόντων. Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν απεργίες, τρομοκρατικές ενέργειες, πόλεμος, προβλήματα των προμηθευτών και των εταιρειών ταχυμεταφοράς, διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, κυβερνητικές ή νομοθετικές πράξεις και φυσικές καταστροφές. Εάν τέτοια περιστατικά διαρκέσουν πλέον των δυο (2) μηνών, η σύμβαση πώλησης μπορεί να καταγγελθεί από οποιονδήποτε συμβαλλόμενο χωρίς αποζημίωση. Εάν ο καταναλωτής κρίνει, ότι δεν έχει πλέον συμφέρον από την εκτέλεση της παραγγελίας, δικαιούται να καταγγείλει τη σύμβαση πώλησης και εμείς υποχρεούμαστε να του επιστρέψουμε το τίμημα καθώς και κάθε άλλο ποσό που είχε πληρωθεί στο πλαίσιο της σύμβασης πώλησης. 

Ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση και να επιστρέψει τα προϊόντα εντός προθεσμίας 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα παραλαβής, χωρίς να υποχρεούται να αναφέρει τους λόγους της υπαναχώρησης και χωρίς καμία επιβάρυνση, πλην του άμεσου κόστους επιστροφής των προϊόντων (βλ. αναλυτικά Πολιτική Επιστροφής Προϊόντων).

 

Δικαιώματα Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Το σύνολο του περιεχομένου της ιστοσελίδας μας (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά: κατοχυρωμένα ή μη κείμενα, γραφικά, φωτογραφίες, πληροφορίες, δεδομένα, εμπορικά σήματα, διακριτικά γνωρίσματα, λογότυπα, ονομασίες προϊόντων και υπηρεσιών κ.ά.) αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας που ανήκει αποκλειστικά σε εμάς, τους προμηθευτές μας, τους συνεργάτες μας ή τρίτους και διέπεται από τις εκάστοτε ισχύουσες εθνικές, κοινοτικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και αθέμιτου ανταγωνισμού. Η εμφάνιση των ανωτέρω στην ιστοσελίδα μας δεν συνιστά μεταβίβαση ή παραχώρηση ρητής ή σιωπηρής άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.

Οι χρήστες της ιστοσελίδας μας αποδέχονται και αναγνωρίζουν όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας δικά μας, των συνεργατών μας και τρίτων, τα οποία προστατεύονται από το νόμο.

Οι χρήστες δεσμεύονται να μην προσβάλουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Απαγορεύεται ρητά μεταξύ άλλων η αντιγραφή, αναπαραγωγή, μεταφορά, αποθήκευση, μεταποίηση, αναδημοσίευση, μετάδοση, διανομή, πώληση, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, ανακοίνωση, διάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου της ιστοσελίδας μας με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο, για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς την προηγούμενη ρητή έγγραφη συναίνεσή μας. Ρητά επιφυλασσόμαστε για κάθε σχετικό δικαίωμά μας, πέραν των ανωτέρω ρητά αναφερόμενων.

 

Συμπεριφορά και υποχρεώσεις χρηστών

Οι χρήστες της ιστοσελίδας μας δεσμεύονται να χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας νομίμως και σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομικές διατάξεις. Υποχρεούνται να απέχουν από κάθε ενέργεια, η οποία μπορεί να προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμά μας ή έννομο συμφέρον μας ή να προκαλέσει την άσκηση ποινικής δίωξης ή την έγερση αστικών αξιώσεων ή την εκκίνηση διοικητικών διαδικασιών σε βάρος μας.

Οι χρήστες αποδέχονται πως αντιλαμβάνονται τον διεθνή χαρακτήρα του διαδικτύου και δεσμεύονται να τηρούν τον Κώδικα Δεοντολογικής Συμπεριφοράς στο διαδίκτυο (netiquette), η δε χρήση πρακτικών και μεθόδων που αντιτίθενται στον κώδικα αυτό απαγορεύεται ρητά.

Στις περιπτώσεις όπου δίνεται στους χρήστες η δυνατότητα να δημοσιεύσουν ή να μας αποστείλουν οποιεσδήποτε πληροφορίες, οπτικοακουστικό υλικό, κείμενο, σύνδεσμο σε άλλη ιστοσελίδα ή γενικότερα αρχείο αναγνώσιμο/εκτελέσιμο από ηλεκτρονικό υπολογιστή ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή, για το περιεχόμενο τους ευθύνονται αποκλειστικά οι ίδιοι οι χρήστες που προέβησαν στην αποστολή/δημοσίευση. Υπενθυμίζεται ότι για κάθε δημοσίευση/αποστολή είναι απαραίτητο να υπάρχει δικαίωμα μετάδοσης του περιεχομένου είτε βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας είτε βάσει οποιασδήποτε νόμιμης συμβατικής ή διαχειριστικής σχέσης των χρηστών (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται από συμφωνίες εμπιστευτικότητας), Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται το περιεχόμενο των ως άνω αναφερομένων στοιχείων:

Να είναι παράνομο, υβριστικό, χυδαίο, πορνογραφικό, απειλητικό, συκοφαντικό, ενοχλητικό, επιβλαβές για ανηλίκους ή να εκφράζει εθνικές, φυλετικές ή άλλες διακρίσεις,

Να παραβιάζει πνευματικά ή βιομηχανικά ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων. συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών σημάτων και μυστικών καθώς και των ευρεσιτεχνιών.

Να παραβιάζει το απόρρητο τρίτων.

Να περιλαμβάνει οποιοδήποτε ιό (virus), επιβλαβές λογισμικό ή κώδικα (malware), αυτόκλητο διαφημιστικό υλικό (pop-up) και ανεπιθύμητη μαζική αλληλογραφία (spam) που να μπορεί να προκαλέσει είτε προσωρινή ή μόνιμη βλάβη/δυσλειτουργία σε οποιοδήποτε υλικό εξάρτημα (hardware) ή λογισμικό (software) ηλεκτρονικού υπολογιστή ή έξυπνων ή μη ηλεκτρονικών συσκευών είτε καθυστερήσεις, παρεμβολές και διακοπές στις λειτουργίες των διακομιστών ή οποιουδήποτε τηλεπικοινωνιακού δικτύου.

Να περιέχει ψευδή δήλωση ως προς το πρόσωπο του Χρήστη ή μίμηση οποιουδήποτε προσώπου (φυσικού ή νομικού).

Να περιέχει ψευδή, ανακριβή ή ηθελημένα ελλιπή στοιχεία ως προς το πρόσωπο, την ιδιότητα, τα προσωπικά στοιχεία και το λόγο επίσκεψης του συγκεκριμένου Χρήστη.

Κάθε χρήστης της Ιστοσελίδας υποχρεούται, επιπλέον, να μην προβαίνει σε πράξεις ή παραλείψεις, που μπορούν να βλάψουν ή να διαταράξουν την λειτουργία της και την πρόσβαση τρίτων σ’ αυτή, ή που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την παροχή των υπηρεσιών που προσφέρει η Ιστοσελίδα. Επιπλέον, απαγορεύεται η συλλογή πληροφοριών για άλλους χρήστες της ιστοσελίδας μας χωρίς την συγκατάθεσή τους, συμπεριλαμβανομένων χρηματοοικονομικών δεδομένων και ηλεκτρονικών διευθύνσεων.

Όλοι οι Όροι Χρήσης θεωρούνται ουσιώδεις. Η παράνομη ή αντίθετη με τους Όρους Χρήσης χρήση της ιστοσελίδας μας, επισύρει τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος και γεννά την υποχρέωση ανόρθωσης της ζημία μας από τη χρήση αυτή, άμεσης άρσης της προσβολής και παράλειψης κάθε μελλοντικής προσβολής.

Επιπλέον, διατηρούμε το δικαίωμα να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για την αντιμετώπιση της παράνομης ή αντίθετης με τους Όρους Χρήσης χρήση της ιστοσελίδας μας, όπως ενδεικτικά να απαγορεύσουμε την πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας, να διαγράψουμε τον λογαριασμό που τυχόν έχει δημιουργήσει ο χρήστης και τις πληροφορίες που τυχόν έχει καταχωρίσει και γενικότερα να ασκήσουμε κάθε δικαίωμά μας που προβλέπεται από τον νόμο χωρίς προειδοποίηση.

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε τρίτος κινηθεί νομικά εναντίον μας ή των προστηθέντων μας για προσβολή εννόμου αγαθού ή συμφέροντος, η οποία εμπίπτει από τα οριζόμενα στο κείμενο των Όρων Χρήσης στο πεδίο ευθύνης του Χρήστη, διατηρούμε το δικαίωμα να στραφούμε αναγωγικά κατά του υπαίτιου χρήστη. Επιπλέον διατηρούμε το δικαίωμα αξίωσης αποζημίωσης από τον χρήστη για την παράνομη ή αντίθετη με τους Όρους Χρήσης χρήση της ιστοσελίδας μας και για κάθε έννομη συνέπεια που απορρέει σχετικά. Τυχόν έξοδα ή αποζημίωση που κληθούμε να καταβάλλουμε λόγω της παράνομης ή αντίθετης με τους Όρους Χρήσης χρήση της ιστοσελίδας μας από χρήστη, βαρύνουν τον εν λόγω χρήστη, ο οποίος υποχρεούται να τα καταβάλλει άμεσα σε εμάς χωρίς να απαιτείται να τα αξιώσουμε δικαστικά.

Τυχόν δηλώσεις και γνωστοποιήσεις απευθυνόμενες προς εμάς, πλην των τυπικών δηλώσεων προς διεκπεραίωση της παραγγελίας και της συναπτόμενης σύμβασης, αποστέλλονται υποχρεωτικά μέσω συστημένης επιστολής στο φυσικό μας κατάστημα. Αντίστοιχες δηλώσεις και γνωστοποιήσεις δικές μας προς τους χρήστες θα γίνονται με κάθε πρόσφορο μέσο.

 

Εγγραφή στην ιστοσελίδα μας και ενημερωτικό δελτίο (newsletter)

Για την περιήγηση στην ιστοσελίδα μας και την πραγματοποίηση παραγγελιών δεν απαιτείται η εγγραφή των χρηστών.

Εφόσον οι χρήστες το επιθυμούν μπορούν να εγγραφούν στην ιστοσελίδα μας, δημιουργώντας τον προσωπικό τους λογαριασμό. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να διαγράψουν τον λογαριασμό τους οποτεδήποτε, γνωστοποιώντας την πρόθεσή τους αυτή, μέσω του ειδικού συνδέσμου στο κάτω μέρος του προσωπικού τους προφίλ. Μετά την γνωστοποίηση αυτή, ο λογαριασμός των χρηστών θα διαγράφεται εντός 15 εργάσιμων ημερών.

Εφόσον οι χρήστες το επιθυμούν μπορούν να εγγραφούν στο ενημερωτικό δελτίο μας (newsletter), παρέχοντας την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, όπου θα λαμβάνουν e-mail για προωθητικούς, διαφημιστικούς ή ενημερωτικούς σκοπούς, καθώς και τυχόν πληροφορίες για διαγωνισμούς και έρευνες πελατών. Δεσμευόμαστε να μην προωθήσουμε την ηλεκτρονική διεύθυνση των χρηστών σε τρίτους.

Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να διαγραφούν από το ενημερωτικό δελτίο μας (newsletter) οποτεδήποτε, γνωστοποιώντας την πρόθεσή τους αυτή, μέσω του ειδικού συνδέσμου στο κάτω μέρος του κάθε ενημερωτικού δελτίου (newsletter). Μετά την γνωστοποίηση αυτή, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών θα διαγράφεται από κάθε αρχείο που διατηρούμε εντός 6 εργάσιμων ημερών.

 

Τροποποίηση όρων χρήσης

Η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς ή να ανανεώνει ή να καταργεί τους όρους χρήσης οποτεδήποτε και χωρίς προειδοποίηση. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία μας αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώνει τους χρηστές για τυχόν τροποποιήσεις των όρων χρήσης, ενημερώνοντας το αντίστοιχο κείμενο στην ιστοσελίδα μας. Διευκρινίζεται, ότι η αλλαγή όρων δεν καταλαμβάνει παραγγελίες, τις οποίες έχετε ήδη υποβάλει. Ακόμη, διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε, να αναστέλλουμε και να διακόπτουμε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας, να μεταβάλλουμε τη φύση και το περιεχόμενό της, οποτεδήποτε και χωρίς προειδοποίηση, με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων που προβλέπονται από το νόμο ή τυχόν συναπτόμενη σύμβαση. Δεν ευθυνόμαστε για παράβαση των όρων χρήσης, η οποία οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας (πχ σεισμός, πυρκαγιά κτλ).

 

Εφαρμοστέο δίκαιο και επίλυση διαφορών

Οι όροι χρήσης της ιστοσελίδας μας και οποιαδήποτε διαφορά ή αξίωση απορρέει από ή σε σχέση με αυτούς και κάθε, εν γένει, διαφορά, που ανακύπτει από τη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου ή που αφορά τους παρόντες Όρους, διέπονται και ερμηνεύονται σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκαιο. Η κήρυξη ακυρότητας μέρους των όρων χρήσεων της ιστοσελίδας μας από το δικαστήριο δεν επιφέρει την ακυρότητα του συνόλου αυτών.

Η μη ενάσκηση των δικαιωμάτων μας, όπως αυτά απορρέουν από τους παρόντες όρους χρήσης και την κείμενη νομοθεσία, δεν συνεπάγεται την παραίτησή μας από αυτά ούτε την σιωπηρή κατάργηση κάποιου όρου.

Ρητά συνομολογείται, ότι για κάθε διαφορά ή αξίωση που προκύψει μεταξύ ημών και των χρηστών της ιστοσελίδας μας αποκλειστικά αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

 

Δυνατότητα ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών

Σε περίπτωση που ανακύψει κάποια καταναλωτική διαφορά μεταξύ ημών και των χρηστών, οι τελευταίοι έχουν την δυνατότητα ηλεκτρονικής επίλυσης της καταναλωτικής διαφοράς με τη διαδικασία Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ - Alternative Dispute Resolution) στο σύνολο της ΕΕ. Πρόκειται για έναν μηχανισμό εναλλακτικής επίλυσης διαφορών δια μέσου πιστοποιημένων φορέων εναλλακτικής επίλυσης διαφορών (ΕΕΔ) που αναλαμβάνουν να συμβιβάσουν τις διαφορές καταναλωτών και προμηθευτών on-line, γρήγορα και με χαμηλό (συγκριτικά με τα δικαστήρια) κόστος. Εάν ο χρήστης έχει την ιδιότητα του καταναλωτή (δηλαδή φυσικό πρόσωπο, που ενεργεί εκτός επαγγελματικής ιδιότητας) και εφόσον ανακύψει καταναλωτική διαφορά μεταξύ μας, μπορεί να κινήσει την διαδικασία ΕΕΔ δια μέσου της ενιαίας ευρωπαϊκής πλατφόρμας για την ηλεκτρονική επίλυση διαφορών (πλατφόρμα ΗΕΔ) διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Επιπλέον, σε περίπτωση που ανακύψει κάποια καταναλωτική διαφορά μεταξύ ημών και των χρηστών, οι τελευταίοι έχουν την δυνατότητα να απευθυνθούν στην οικεία επιτροπή φιλικού διακανονισμού για την εξώδικη επίλυση της διαφοράς.

Κεντρικός μας στόχος είναι η άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας και στο πλαίσιο αυτό έχουμε ως βασική επιδίωξη την επίλυση τυχόν διαφορών που θα προκύψουν φιλικά και εξωδικαστικά με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πελατών μας. Για το λόγο αυτό, σε περίπτωση που ως χρήστης της ιστοσελίδας μας αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε μαζί μας άμεσα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@classyglasses.com ή τηλεφωνικά στο 2310 22 34 08, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 10.00 -  20.00 και Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο 10.00 - 16.00, προκειμένου να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να επιλυθεί φιλικά οποιοδήποτε ζήτημα αντιμετωπίζετε.